Selecteer een pagina

Graag Zien vzw in Libelle over Taboe

Deze week heeft onze voorzitter haar licht mogen werpen op het programma Taboe op Libelle - Graag Zien vzw - Taboeéén van Philippe Geubels voor Libelle.

Het is mooi verwoord in zo’n korte tekst.  Je kan het hieronder helemaal zelf lezen.

LEZERESSEN EN EXPERTEN GEVEN HUN MENING

“In het programma Taboe op Eén lacht Philippe Geubels met ongeneeslijk zieken, mensen met een beperking, zwaarlijvigen, blinden, mensen die in armoede leven. Vind jij dat je met alles en iedereen mag lachen of waar trek je de grens?”

“Lachen doet deugd. Zeker wanneer het wat moeilijker gaat, kan humor erg relativerend en helend werken. Philippe Geubels doet het op een fantastische manier. Hij koppelt mooie, pakkende verhalen aan leuke, niet-kwetsende humor.

Al is het programma nog net iets te jong om het objectief te kunnen beoordelen, één doel is inmiddels wel bereikt: mensen met én zonder beperking of kwetsbaar verhaal doen stilstaan bij de grenzen van humor en taboes.

Misschien nog belangrijker: het laat mensen erover praten, wat zó belangrijk is. Het is ook meer dan alleen een programma, het kan een aanzet tot inclusieve televisie zijn. En dat kunnen we alleen maar toejuichen!”

· Voorzitter Monique Van den Abbeel van Graag Zien vzw, een organisa­tie van mensen met een beperking die de beeldvorming op een positieve en eerlijke manier naar buiten wil dragen, www.graagzien.be